ACTRIS-2

ACTRIS-2 Activitati Integrate (eng. IA) abordeaza domeniul integrarii statiilor terestre europene “stat-of-the-art” pentru observatii pe termen lung a aerosolilor, norilor si gazelor minore. ACTRIS-2 preia obiectivele principale ale ACTRIS, consolideaza si imbunatateste serviciile oferite in cadrul acestuia.

ACTRIS-RI

Infrastructura de Cercetare (eng. RI) ACTRIS – Aerosoli, Clouds and Trace Gases – este o infrastructura de cercetare pan-Europeana ce consolideaza activitatile dintre partenerii implicati in observarea aerosolilor, norilor si gazelor minore pentru o mai buna intelegere a proceselor atmosferice si pentru a oferi servicii de cercetare pentru un grup mai larg de utilizatori.

EUROCHAMP-2020

EUROCHAMP vizeaza integrarea in cele mai avansate camere de simulare a atmosferei europene intr-o infrastructura de clasa mondiala pentru cercetare si inovare. Proiectul este compus dintr-un set coordonat de activitati in retea, care imbunatatesc operabilitatea camerei de simulare in intreaga infrastructura, precum si protocoale standard pentru generarea si analiza datelor.

ACTRIS PPP

ACTRIS – faza  pregatitoare proiect (eng. PPP) va avea un rol important in a permite trecerea de la un project tip  retea de facilitati de cercetare la un integrat proiect pan-european de tip infrastructura de cercetare (RI) coordonat la nivel central. Principalele obiective ale ACTRIS PPP sunt de a dezvolta structurile organizationale, operationale si strategice ale infrastruturii. Principalul rezultate ale PPP il reprezinta infiintarea unei entitati legale cu operatiuni bine definite si un plan de afaceri solid.